Їжа швидкого приготування для походів, кемпінгу, дачі, риболовлі, полювання, поїздок і заміського відпочинку
Сублімована їжа (сублімат) - це консервований продукт отриманий в результаті інфра-червоної ізотермічної сушки. Використання інфрачервоного випромінювання дозволяє зберігати висушені продукти в герметичній упаковці до 2-х років, без застосування консервантів.
Інфра-червона сушка - це процес прискореного випаровування вологи за рахунок впливу інфрачервоного випромінювання. Біологічно-активні речовини і корисні вітаміни після інфрачервоного сушіння складають близько 90% від їх змісту в свіжому продукті. Інфрачервоне випромінювання проникає навіть в тверді сорти зернових культур, і надає не тільки термічний вплив на продукт, а й біологічний, прискорюючи біохімічні процеси в крохмалі, білках і жирних кислотах.
У чому ж головні плюси сублімованих страв?
- Мала вага. Ніяких зайвих скляних або жерстяних банок.
- Компактність. Сублімована їжа легко розподіляться по рюкзаку і не займає багато місця;
- Надійність. Промоклий під дощем або впавший у річку рюкзак, лопнувший пакет з крупою, забута завгоспом сіль не буде причиною зіпсованих продуктів або несмачної їжі, а лопнувша або розбита банка з тушонкою не зіпсує вміст рюкзака.
- Швидкість приготування. В умовах негоди, високогір'я, холоду або сильної втоми - швидкість приготування їжі має важливе, а часто вирішальне значення. Наявність Jetboil дозволить отримати готові страви вже через 10-15 хвилин.
- Довговічність. Не встигли з'їсти кілька страв в цьому поході? Не біда! Сублімована їжа досить довго зберігається і з легкістю дочекається свого часу.
- Відмінний смак і поживність. Страви швидкого приготування відмінно насичують і заряджають необхідною енергією. Смак приготованого блюда також не залишить вас байдужими. Адже, як відомо, голод - це найкраща приправа;)
- Різноманітність. На 5-й день походу гречана каша і вермішель починають кілька набридати, тому чому б не порадувати себе в'єтнамським супом Фо Бо чи локшиною з соусом Болоньєзе?
Отже, де ж можна використовувати сублімовані страви швидкого приготування?
- Походи. Пішохідні, вело, мото та водні - відмінний варіант для використання сублімованих страв;
- Туристичні табори, кемпінги, фестивалі, свята. Легкий варіант швидко і якісно нагодувати людей. Або нагодувати дітей поки батьки відпочивають;
- Дача. Втомилися працюючи на присадибній ділянці або купаючись на річці? Страви швидкого приготування - відмінний спосіб швидко нагодувати сім'ю;
- Залізничні, автобусні та автомобільні поїздки. Хочете повноцінне харчування під час поїздки? Сублімовані страви - відмінний варіант, а окріп завжди можна попросити у провідниці або на заправці.
- Полювання та рибальство. Сублімована їжа - чудова закуска або доповнення до основної страви;
- Будинок. Втомилися, погане самопочуття, пізно повернулися з роботи? Сублімована їжа легкий спосіб швидко, смачно поїсти і відновити сили.